www.lbnforum.serbianforum.info
Registrujte se brzo i besplatno !!!

Duhovi......

Ići dole

Duhovi......

Počalji od Stif taj Uto Apr 19, 2011 5:40 am

Postoje li? Shta vi mislite?

Evo par pronadjeni primera da postoji,pa vi sami odlucite...

Duh na balkonu

1982. godine, tokom posete crkvi Svetog Botolfa u Bishopsgate [Bišopsgejt] u Londonu, Engleska fotograf Chris Brackley [Kris Brekli] načinio je nekoliko fotografija unutrašnjosti ovog istorijskog zdanja. Niko sem njega i njegove supruge nije bio prisutan za vreme njihove posete crkvi. Kada je film razvijen, Kris je bio zaprepašćen otkrićem da se na jednoj od fotografija, na balkonu desno od oltara, nalazi lik žene u staromodnom ogrtaču.Negativ je zatim poslat na rigorozno profesionalno ispitivanje čiji su rezultati potvrdili da se ne radi o slučaju dvostruke ekspozicije kao i da je foto-aparat kojim je fotografija načinjena u savršeno ispravnom stanju.
Nekoliko godina kasnije građevinar koji je bio zaposlen na rekonstrukciji KRIPTE u crkvi Svetog Botolfa kontaktirao je autora ove fotografije i objasnio mu da je tokom izvođenja radova, prilikom rušenja jednog zida, slučajno prevrnuo nekoliko veoma starih kovčega. Jedan od njih se otvorio prilikom pada i građevinar je video da se u njemu nalazi veoma dobro očuvano telo žene čije lice neodoljivo podseća na lice žene koja se nepozvana pojavila na ovoj fotografiji. To ga je i navelo da pronađe i kontaktira fotografa i nadopuni njegovu priču.

Ova crkve se inače po prvi puta pominje 1212. godine, mada je na tom lokalitetu i pre postojala crkva. 1247. godine na zemljištu na severnoj strani crkve sagrađen je Priorat Svete Marije od Vitlejema koje je kasnije postala čuvena Vitlejem Bolnica za Lude poznatija pod nazivom Bedlam.
Crkva je spašena od velikog požara u Londonu 2. Septembra 1666. godine, ali je 1724. godine srušena. Na istom mestu podignuta je nova crkva, a njena gradnja završena je 1729. godine..


Duh na «Tulipan Stepeništu»

Sveštenik po imenu Ralph Hardy [Ralf Hardi], penzionisani klerik iz mesta White Rock u kanadskoj provinciji British Columbia načinio je ovu, sada uveliko poznatu fotografiju 1966. godine. Njegova namera bila je da fotografiše elegantno spiralno stepenište poznato po imenu Tulipan Stepenište u delu Nacionalnog Pomorskog Muzeja u Greenwich-u u Engleskoj po imenu Queen's House. Kada je film razvijen, fotografija je otkrila zamaskiranu priliku koja se penje uz stepenište držeći se obema rukama za ogradu.Stručnjaci koji su ispitivali originalni negativ, uključujući i neke iz kompanije Kodak, zaključili su da filmom nije manipulisano ni na koji način. Priča se da se neobjašnjive figure pojavljuju s vremena na vreme u okolini stepeništa kao i da se ponekad mogu čuti koraci koji dolaze niotkuda.

Duh na Tulipan Stepeništu Ova fotografija nije jedini dokaz paranormalnih aktivnosti u Queen's House. U ovoj 400 godina staroj zgradi čak i u današnje vreme redovno se dešavaju neobjašnjive pojave, viđaju duhovi i čuju fantomski koraci. Nedavno je jedan od asistenata u galeriji tokom razgovora sa dvojicom kolega video kako se vrata jedne od soba zatvaraju sama od sebe. Prvo je pomislio kako je to jedan od predavača a zatim je video kako figura žene lebdi preko balkona i prolazi kroz zid na zapadnom balkonu. Sva trojica videla su duh žene obučene u bledo-sivu krinolinu.


Ostale misteriozne pojave uključuju neobjašnjivo pevanje dečijeg hora koje dolazi niotkuda, figuru žene koja panično sakuplja krv sa poda na dnu Tulipan Stepeništa (priča kaže da je pre 300 godina služavka bačena u smrt sa najvišeg vrha tog istog stepeništa), zatim neobjašnjiva otvaranja i zatvaranja vrata pa čak i štipanje turista i posetioca nevidljivim prstima...
avatar
Stif
Admin

Broj poruka : 817
Lokacija : Prokuplje
Datum upisa : 18.04.2011
Points : 4856
Reputation : 1
Godina : 22

http://lbnforum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovi......

Počalji od Stif taj Uto Apr 19, 2011 5:40 am

Freddy Jackson

Ovu interesantnu fotografiju, načinjenu 1919. godine prvi put je objavio Sir Victor Goddard tek 1975. godine. Fotografija predstavlja grupni portret Goddard-ovog eskadrona, koji je tokom prvogSvetskog rata služio na brodu. Na fotografiji se pojavljuje jedno lice više. Iza leđa pilota u gornjem redu, četvrtog s leva, jasno se može videti lice još jednog čoveka. Kažu da je to lice avio-mehaničara po imenu Freddy Jackson [Fredi Džekson] kojeg je ubila elisa aviona samo dva dana ranije. Sahranjen je na dan kada je ova fotografija načinjena. Svi članovi eskadrona prepoznali su njegovo lice na fotografiji.

Smatra se da je Freddy Jackson, nesvestan činjenice da je mrtav, odlučio da se pojavi na ovoj grupnoj fotografiji.


Hawker Hart


Interesantno je dodati da je Sir Victor Goddard, isto kao i Lord Combermere, imao još paranormalnih iskustava. 1935.godine, tada već Air Marshall (čin u Royal Air Force ravan generalu kopnene vojske) Sir Victor Goddard je sa svojim Hawker Hart dvokrilcem poleteo iz Edinburga u Škotskoj ka svojoj bazi u Andoveru u Engleskoj, odlučivši da usput preleti napušteni aerodrom u mestu Drem blizu Edinburga. Neupotrebljavani aerodrom je, još u to vreme, zarastao u korov, hangari su se raspadali i krave su se napasale na mestu gde su avioni pre bili parkirani. Goddard je zatim nastavio svoj let za Andover ali je naišao na neobičnu oluju. Usled jakih vetrova u neobičnim, braon-žutim oblacima izgubio je kontrolu nad avionom i počeo spiralan pad ka zemlji. Uspevši u poslednjim momentima da povrati kontrolu, uvideo je da njegov avion ponovo ide u smeru napuštenog aerodroma u mestu Drem. Kada se približio aerodromu, nevremena je odjednom nestalo i on se našao leteći kroz savršeno sunčan dan.

Ali ovaj put, dok je leteo preko aerodroma, zapazio je da sve izgleda potpuno drugačije. Hangari su bili kao novi, i četiri aviona bila su na zemlji od kojih su tri bili prepoznatljivi dvokrilci, ali obojeni u žuto što ga je začudilo, a četvrti je bio jednokrilac kojih RAF 1935.godine nije imao. Mehaničari su bili obučeni u plave uniforme što je Goddard-u bilo veoma čudno jer su u to vreme svi RAF mehaničari nosili braon uniforme. Također ga je zbunila činjenica da ga niti jedan od mehaničara na pisti nije primetio dok je preletao aerodrom. Sir Victor Goddard je zatim ponovo uleteo u nevreme ali je ovaj put uspeo da srećno stigne u Andover.

RAF je tek 1939. godine počeo da boji avione u žuto, uveo jednokrilce koje je Goddard video na pisti i promenio boju uniforme avio-mehaničara u plavo. Da li je Goddard nekako uspeo da poleti četiri godine u budućnost i da se zatim vrati nazad kroz vreme je misterija koja i dan danas čeka objašnjenje.
avatar
Stif
Admin

Broj poruka : 817
Lokacija : Prokuplje
Datum upisa : 18.04.2011
Points : 4856
Reputation : 1
Godina : 22

http://lbnforum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovi......

Počalji od Stif taj Uto Apr 19, 2011 5:41 am

Avet
Aždaha (u iranskom folkloru Aži Dahaka) - mitološko biće nalik zmaju.
Ala - demonsko, krilato biće, u verovanju balkanskih naroda.
Alkonost - legendarna ptica u slovenskoj mitologiji.
Baba Jaga - Veštica koja jede ljude. Poseduje dar predviđanja sudbine.
Baba roga
Balačko - Troglavi div iz srpskog narodnog vjerovanja.
Banik - Kućni duh
Bauk
Baš Čelik
Beda - Biće iz srpskog narodnog predanja koje posećuje ljude, napada ih i muči.
Belobog - Beli bog, bog dana i svetlosti.
Besomar - Demon/Bog, božanstvo grozote, odvratnosti.
Breginja (Bereginja)
Bes - Zli duh koji se uvlači u čoveka ili životinju i tera ih da pobesne.
Bukavac
Vampir - duh umrlog ili leš koji je oživeo.
Veles - Bog stočarstva, polja, pašnjaka i šuma.
Vesna - Boginja proleća.
Veštica - žensko biće koje poseduje natprirodne i magijske moći.
Vila - žensko natprirodno biće
Vilenjak - mitološko biće koja donose sreću.
Vodenjak - duh koji boravi u vodama.
Vukodlak - biće koje je polu čovek polu vuk.
Danica - Oličenje zore.
Dažbog - Oličenje Sunca.
Devana - Boginja lova.
Domovik (Domovoj) - Kućni zaštitnik
Drekavac - biće iz mitologije Južnih Slovena.
Dukljan - demon inspirisan carom Dioklecijanom
Žar-ptica - mitološka ptica u verovanju istočnih Slovena.
Živa - Boginja života
Žarovit - Slovenski bog rata.
Zduhač
Zmaj - mitsko biće, uglavnom predstavljeno kao velika zmija ili gmaz sa magijskim moćima.
Zmijski car
Zora - Boginja jutra i lepote.
Jarilo - Bog prolećnog sunca, vegetacije i plodnosti.
Karakondžula - noćni demon u narodnom verovanju Balkanskih Slovena
Karevit
Kikimora - Mali nevidljivi ženski duh
Kupala - Boginja vode, magije i lekovitog bilja.
Lada - Boginja leta.
Lesnik (Lešij, Lesovik, Lesovoj)
Majka Zemlja
Mokoš - Boginja koja daje i oduzima život.
Mora - Noćni duh koji napada muškarce i uzima im snagu.
Morana - Boginja smrti.
Navi (ili nekrštenci) - Duhovi umrle dece koja su se udavila ili umrla nekrštena.
Nežit - Demon iz slovenske mitologije, koji proizvodi različite fizičke bolesti u čoveku.
Noćnica
Ovinik
Osenja - Avet u obliku devojke u belom.
Ozvena - Slovenska boginja odjeka (za starogrčku boginju vidi Eho)
Patuljak
Perun - Slovenski bog neba i groma (u grčkoj mitologiji ekvivalent Zevs, u hrišćanstvu sveti Ilija)
Poljevik - duhovi polja koji se pojavljuju kao patuljci.
Poludnica - poljski duh zamišljen kao lepa visoka devojka, obučena u bele haljine.
Porvata
Porenut - slovensko božanstvo poštovano na ostrvu Rujnu (Rigen).
Porevit - Bog leta.
Psoglav - antropomorfno stvorenje psećom glavom.
Radgost - slovenski bog gostoprimstva.
Rarog
Raskovnik
Rujevit - Bog jeseni.
Rusalka - Vodena vila.
Samodiva - šumska vila kod Južnih Slovena
Svarog - Bog neba
Svarožić - sin Svarogov
Svetovid - slovensko vrhovno božanstvo sa četiri glave. U hrišćanstvu je njegovu funkciju delom preuzeo Sveti Vid (vidi još Vidovdan).
Svetlana - božanstvo svetla i radosti.
Simargl - božanstvo zime kod Istočnih Slovena.
Stribog - Bog vetra i oluje.
Suđenice (Suđaje) - ženska mitska bića koje određuju sudbinu novorođenog deteta (vidi takođe Mojre u grčkoj mitologiji).
Trački konjanik - mitološko biće za koje se u antičkom svetu verovalo da predstavlja posrednika između sveta živih i bogova.
Todorac - pola čovek pola konj. Todorci izgledaju kao konji sa jahačem na leđima.
Triglav - Troglavi bog, trojstveno slovensko božanstvo.
Trojan - u ruskim i južnoslovenskim predanjima demon povezan sa rimskim imperatorom Trajanom.
Hors - slovensko božanstvo zimskog sunca. Njegov praznik koročun pada na zimsku kratkodnevnicu.Cikavac
Crnobog - Crni bog, bog noći i mraka.
Čuma - personifikacija kuge u srpskom narodnom verovanju.
Šišiga
Šumska majka
avatar
Stif
Admin

Broj poruka : 817
Lokacija : Prokuplje
Datum upisa : 18.04.2011
Points : 4856
Reputation : 1
Godina : 22

http://lbnforum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovi......

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu